Er du skilsmissebarn og kan sommerferien være et stort dilemma? Se her hvordan du kan få en god sommer

ferie

Det kan være svært at være skilsmissebarn. I ferierne kan det være endnu værre. Ligegyldigt hvordan dine forældres forhold er, så kan det være svært at planlægge sommerferien. Der vil være nogle dilemmaer omkring, hvor mange dage du skal være hos hver forælder, hvornår i sommerferien, så det passer med deres planer og meget andet.

Vigtigst at alt skal det være en god sommerferie for dig. Du skal have det sjovt, og hele ferien skal ikke gå op i planlægning og logistik. Derfor kan det være godt at overveje nogle ting på forhånd.

Du skal hverken føle skyld eller være budbringer

Når du tilbringer en sommerferie først hos den ene forælder og så den anden, skal du huske at nyde den. For mange er det svært at være skilsmissebørn om sommeren.

Et af problemerne kan være, at du måske føler skyld over for den forælder, som du ikke er hos. Dine forældre kender godt til præmisserne, og de skal kunne forstå, at de ikke har dig for sig selv i hele sommerferien. Derfor skal du også huske som barn, at du ikke er den voksne. Du skal dermed heller ikke føle skyld over det overhovedet. Det er ikke din beslutning.

En anden ting er, at du ikke skal være budbringer mellem dine forældre. De skal på ingen måder bruge sommerferien på at kommunikere informationer gennem dig. Det kan være svært at stille sig op som barn og sige fra. Men hvis du har overskud til det, er det okay at sige fra.

Dine forældre skal selv kunne klare kommunikationen. Derfor må du godt sige nej og lade dem klare det selv.

skilsmisse

Nyd ferien med hver forælder

Når du så er hos den ene forælder, så brug tiden på kvalitetstid, samvær og hygge. Prøv at lægge de mange tanker om planlægning og logistik fra dig. Se om I ikke kan planlægge noget sammen, så der sker noget i de dage, hvor du er der. Måske har I nogle fælles interesser, som I skal lave, når I er sammen.

Det er også her, der er god tid til at slappe af og snakke sammen. Brug tiden på at få snakket om de ting, som I ikke oplever sammen. Det er nu I har mulighed for at skabe nogle minder sammen, som I kan se tilbage på. Dette er ekstra vigtigt, når I ikke har lige så meget tid sammen normalt.

Planlæg efter sommerplanerne

For at du får mest ud af sommerferien, kan I med fordel planlægge ud fra planerne. Det kan være den ene forælder planlægger en ferie i udlandet, som du gerne vil være med til. Det skal passe ind så.

Desværre kan der ske det, at du skal prioritere og vælge noget frem for andet. Det kan være sindssygt svært som barn. Det er okay at sige, hvad du mest har lyst til. Det er helt naturligt at have en prioritet. Det vil dine forældre skulle og kunne forstå.

Det vigtigste er, at du får en dejlig sommerferie, hvor du kan slappe af og have det sjovt. Du skal have det godt begge steder i din sommerferie.