Sådan kan du gøre din teenager lidt gladere

Oplever du ofte, at din teenager har mange humørsvingninger? Det kan være svært at være i, men ikke mindst, er det nok sværere for teenageren at være i. Det er dog bare sådan en alder, hvor der er mange følelser og tanker i luften, og så kan det være svært at finde ud af, om er glad eller ked af det. Derfor kan du dog hjælpe din teenager lidt med at få flere smil frem, og det er også rart for dig at se dit barn smile mere og være mindre i dårligt humør. Vi giver dig her nogle gode råd til, hvordan du kan forsøge dig med at skabe godt humør.

Gå op i hans interesser

En måde, hvor du kan vise, at du bare gerne vil glæde ham, er ved at gå op i hans interesser, selvom det måske ligger så utroligt langt væk fra dine egne. Men det behøver heller ikke at være sådan, at I er totalt ens på alle områder. Du kan f.eks. købe noget grip tape til ham, hvis det er noget, som han går op i. Det er helt de små ting, og det behøver netop ikke at være en kæmpe ting, som du gør for at vise ham det, men bare dét kan glæde ham.

Flere aktiviteter med familien

Du ser måske ikke engang din teenager særlig meget, og du vil gerne se ham endnu mere. Det kan være en god idé at holde fast i forskellige familie aktiviteter, også selvom han ikke er interesseret i det. Det er heller ikke sjovt at tvinge en person med, og sådan skal det heller ikke være. Men at motivere ham til at være med er godt og så kan du prøve med aktiviteter, som du i første omgang ved, at han kan lide at lave.