Guide: Sådan gør du dit ungdomsværelse mere stilet

Går du også og mangler lidt inspiration til, hvad der egentlig kan gøre dit ungdomsværelse mere stilet og voksent? Når man er ung, vil man ofte rigtig gerne lidt ud af det look, man havde på ungdomsværelset, da man var barn. Derfor kan det i teenageårene være rigtig rart at få lov til at komme lidt væk fra alt det barnlige med nogle nye møbler og et nyt set up på værelset. Læs med her og få lidt inspiration til, hvordan du kan gøre dit ungdomsværelse mere stilet.

Fjern alt det barnlige

Det første step i din rejse mod at blive mere voksen er faktisk, at du får fjernet alt det barnlige, der er på dit værelse, som du ikke bruger mere. Se dig omkring. Ligger der stadig Barbie-dukker eller action-figurer rundt omkring i kasser på dit værelse? Eller har du stadig de samme bøger i reolen, som du havde for fem år siden? Hvis du ikke bruger de ting mere, kan det være en god ide at få det ud af værelset og doneret til nogle, som faktisk kan bruge tingene. Det kan for eksempel være til mindre søskende, familie med yngre børn eller til en genbrugsbutik. Lige så snart du får alt det gamle og barnlige ud af dit værelse, har du mere plads og energi til at sætte nogle af de mere voksne og nye ting ind på dit værelse. Ofte er rod også en indikator om barnlighed, så jo mere ryddeligt dit værelse er, jo mere voksent ser det ud.

Invester i nogle nye voksne møbler

Når du har fundet ud af, hvad du vil beholde, og hvad der skal doneres, kan det være rigtig fint at overveje, om du skal investere i nogle nye møbler, som kan give dit værelse et mere voksent udtryk. Det er for eksempel et lækkert tv bord, som du kan bruge til et tv eller til at opbevare og gemme nogle af dine rodegenstande lidt væk i. Når du har investeret i de nødvendige møbler, kan det også være rigtig fint at rykke rundt på hele dit værelse, så det hele får et helt nyt udtryk og en ny stemning på værelset. Det er især gavnligt, hvis du har boet på det samme værelse hele dit liv. Så kan stemningen på værelset virkelig trænge til at blive opdraget med en omrokering af møblerne.