Sådan sparer du penge på din elregning

Dette indlæg er sponsoreret.

Med krig i verden og fortsat stigende inflation, hvilket betyder mindre købekraft i budgettet, har det aldrig været vigtigere at sætte sig ind i, hvordan man får mest for sine penge, så elmåleren ikke bare piler afsted uden at give egentlig værdi. I denne artikel giver vi dig en kort gennemgang af små kneb, der kan sikre, at din elregning ikke løber løbsk.

På den måde kan du blive mere opmærksom på, hvor du kan spare for strømmen, så du sidst på måneden eller i kvartalet har lidt mere luft i økonomien.

Det frie valg

Ikke alle ved det, men siden år 2013 har danske husstande haft frit valg mellem eludbydere. Både de gamle kendinge på markedet samt nye spillere som Nettopower kæmper alle om kundernes gunst for den uundværlige vare strøm.

Nogle ting på din elregning er uundgåelige, uanset hvilket elselskab man er tilknyttet, men hvis man kigger selskaberne efter i sømmene, kan der være besparelser at hente, hvis man i sit behov opdager, at man egentlig godt kan nøjes med et billigere elprodukt.

Sluk lyset, når du forlader et rum

Man kan næsten høre en af sine forældre for sig, der med kommanderende stemme forlanger, at man går tilbage og slukker lyset på værelset. Men faktisk er der noget om snakken, for belysning udgør helt op til 12 % af elregningen i de danske hjem.

Ved at huske at slukke lyset, når ingen opholder sig i et rum, eller ved kun at benytte sig af dagslys i nærheden af vinduerne er der faktisk en god portion kilowatt-timer at hente.

Har du elapparater stående på standby?

Opladere til mobiltelefoner, tablets og bærbare computere, et fjernsyn, du ikke bruger døgnet rundt, eller hvad med din spilkonsol? Nøjagtigt som det er tilfældet med tændt lys i mennesketomme rum, sluger apparater og opladere strøm til sig, når de ikke bliver brugt, hvis de stadig er tilsluttet en tændt stikkontakt.

Du kan derfor med fordel huske at blive bedre til at slukke tingene på kontakten, når de ikke bliver brugt. Den lille ubelejlighed, det måtte være, kan i sidste ende vise sig at være penge værd, som trods alt er sjovere at bruge på andet end det lille, røde diodelys på dit TV.

At spare på strøm handler om at spare på forbrug

Skal man virkelig gøre en indsats for ikke at bruge unødig strøm i sit hjem, er det en rigtig god idé at tænke over sine forbrugsvaner. Får man fyldt vaskemaskinen ordentligt op? Benytter man tørretumbleren til at tørre tøj, der i løbet af året ofte kunne hænges op udenfor i den friske luft?

Hvis man går sin egen adfærd igennem og tænker over, hvad man egentlig har af forbrug, vil man ofte opdage, at der er små ting, man kan gøre, så elregningen ikke kommer tilbage som et unødvendigt smæk sidst på måneden. Sparer man på strømmen, gør man både sig selv en tjeneste i forhold til de sparede kroner, der helt sikkert kan bruges andre og sjovere steder. Og så er man også med til at udlede mindre CO2. Der er intet tjent ved ikke at spare på strømmen.