Tips til at indrette boligen, når du har bofæller

Der er noget helt særligt ved at flytte ind i en ny bolig, uanset om det er en lille eller stor lejlighed. Bor man eksempelvis i København, er der stor sandsynlighed for, at man kan komme til at skulle bo sammen med en anden på grund af boligmarkedet. Der kan være mange fordele ved at bo med en anden, uanset om man kender vedkommende på forhånd eller ej. Huslejen og ting som toiletpapir bliver billigere, og så har man også nogle at dele sit hjem med. Men dét kan også være en udfordring, når det kommer til indretningen.

Husk at få forventningsafstemtx

At skulle tage konflikter op med ens bofælle er aldrig sjovt, særligt hvis det er én, man er gode venner med. Men man kan dog gøre noget for at forebygge konflikterne omkring indretningen. Ved at få afstemt om, hvorvidt man skal have et farverigt eller neutralt hjem, og om hvor mange penge, der skal bruges på møbler på forhånd, undgår man at komme til at stå i en svær situation senere hen.

Vælg neutrale farver

Måske er dig og din bofælle meget enige om, hvilken stil, I skal indrette jeres hjem efter. Og måske forholder det sig slet ikke sådan. Uanset om den ene af jer er til leopard og den anden er til beige, så kan det være en god idé at vælge neutrale farver til fællesområderne. På den måde kan I også vælge nips og andre møbler, som stadig viser jeres individuelle personligheder.

Investér i holdbare møbler

Fordi I er to eller flere, der bor sammen, så vil I højst sandsynligt også invitere venner på besøg. Det betyder, at der kommer til at være flere, der skal deles om badeværelset, der skal måske laves vennemiddag i køkkenet, og nogle gange er uheldet ude, hvor ting går i stykker. Det kan være en god idé at købe møbler, som netop kan holde til, at man får gæster på besøg. 

Når I flytter ud

Hvis man netop har købt et dyrt sofabord, så kan I komme ud for at skulle slås om, hvem der skal have det, hvis den ene skal flytte ud. Derfor er det vigtigt at snakke om, hvem der overtager hvad, når I skal bo to forskellige steder. Det er alt fra, hvem overtager støvsugeren, til hvem tager bestikket med.

 

Det kan være træls at skulle snakke om det, når man netop er flyttet sammen. Men selv om du kan ende med at blive glad for at bo sammen med din bofælle, kan der opstå situationer, som gør, at én af jer må flytte. Lad os sige, at du har mødt din kæreste på en side som Scor. Du er helt forgabt i dem, og vil gerne flytte sammen med personen. Her vil du være glad for, at dig og din roommate har aftalt