Guide til at blive bedre til danskundervisningen

Der er nogle fag, man bare elsker, og der er andre fag, som kan kaldes for hadefag. Hvis dit hadefag er dansk, eller hvis du bare ikke er særligt glad for danskundervisningen, så kan du læse med her. Her får du en guide, som kan hjælpe dig med at blive bedre til danskfaget.

Læs i din fritid

En stor del af danskundervisningen går ud på at læse og skrive på en eller anden måde. Hvis du således gerne vil blive bedre til at læse og skrive, så kan du læse i din fritid. Du kan for eksempel læse en netavis her. Du kan også læse noveller eller romaner.

Det vigtigste er bare, at du får læst et eller andet, så du kan øve dig i det.

Lav dine lektier

Du har helt sikkert hørt den alt for mange gange: ”Lav dine lektier”. Men det er fordi, at det nærmest altid vil hjælpe dig i danskundervisningen, hvis du får lavet dine lektier.

Når du således har lavet dine lektier, vil du have en god ide om, hvad I skal lave, og det kan gøre det nemmere at udføre arbejdet på skolen.

Hvis du ikke altid har tid til at nå alle dine lektier, så kan du bare nøjes med at skimme lektien nogle gange. Det vigtigste er bare, at du på en eller anden måde sætter dig ind i, hvad lektien går ud på.

Engagér dig i undervisningen

Du bør så vidt som muligt prøve at engagere dig i undervisningen. Det kan gøre det mere interessant for dig, når du faktisk prøver at lytte efter og deltage i undervisningen. Det vil desuden hæve din mundtlige karakter.

Snak med din lærer

Du kan også prøve at tage en snak med din lærer om, hvordan du bliver bedre til faget. Din lærer kan nemlig give dig nogle relevante tips til dette.