Skoletræt? Derfor skal I overveje en efterskole

Efterskolerne er en del af det danske uddannelsessystem og utroligt populært blandt unge, som er tæt på at færdiggøre deres grundskole. Det er naturligt at føle sig træt af at gå i skole, når man nærmer sig slutningen. Alle de år med de samme omgivelser, lærere og klassekammerater, kan let gøre, at mange unge gerne vil prøvet noget andet, deres sidste år i skolen. Derfor vælger mange at tage 9. klasse på en efterskole. Der er mange fordele og gode grunde til at tage et år på efterskole, og alt efter hvem man spørger, vil man opdage at en ting som de fleste vægter højt, er muligheden for at skabe nye og tætte relationer. I Danmark har vi en lang tradition for efterskoler og det har i mange år været populært. Derfor findes der også et væld af forskellige efterskoler at vælge imellem. Hvis I har overvejet et år på efterskole, men ikke helt ved hvor I skal starte, så kan med stor fordel læse med i denne artikel og finde ud af mere om at gå i 9. klasse på efterskole.

Hvilken efterskole skal man vælge?

Med alle de muligheder der findes, når det kommer til at gå på efterskole, er det naturligt, at det kan være svært at bestemme sig for, hvilken efterskole man skal vælge. Derfor er det en god idé at sætte sig ned med sit barn og undersøge nogle af de mange forskellige muligheder. De danske efterskoler har mange forskellige fokusområder, og man kan derfor finde en efterskole der passer til enhver smag. Det kan f.eks. være ved at vælge en idrætsefterskole med fokus på fodbold eller håndbold, en efterskole hvor man har fokus på dans og drama eller en efterskole hvor fokus er på at styrke den unges personlighed og faglige viden. Der er mange muligheder, så det er en god idé at tage sig god tid til, at undersøge de forskellige efterskoler.

Deltag i ”Efterskolernes Dag”

Efterskolernes dag finder sted den sidste søndag i september og er en mulighed for unge og deres forældre, at besøge forskellige efterskoler og få et indblik i dagligdagen på samme. Det er en god måde at finde ud af, om en specifik efterskole, vil være det rette valg for ens barn. Det kræver ikke andet end at man tilmelder sig og møder op den pågældende dag. Nogle efterskoler tilbyder dog også, at man kan komme og besøge efterskolen, på andre dage og tider af året. Uanset hvad, så er det en rigtig god mulighed for den unge og for forældrene, for at finde ud af hvilken efterskole, vil give de bedste muligheder for at få en god tid.