Maskinmester – det bør du vide

Går du og er lidt nysgerrig på: hvad laver en maskinmester? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Hvad end det er fordi du måske selv overvejer at blive det, har en søn eller datter hvis fremtid kunne være indenfor det, eller om du er nysgerrig af en helt anden årsag, så læs med her!

Hvad laver en maskinmester?

Når man stiller sig selv spørgsmålet, hvad laver en maskinmester, får man som regel enten et meget generelt svar, eller nogle flere mere detaljerede svar. Det er fordi en maskinmester i hel generel forstand, er uddannet til at arbejde på et ledelsesniveau både til vands og til lands. Ergo kan man også få uddybet, hvad laver en maskinmester til vands, og ligeledes hvad en sådan vil lave til lands.

  • Til vands kan en maskinmester for eksempel arbejde på handelsskibe, passagerskibe eller i marinen. På et skib vil en maskinmester få ansvaret for de store tekniske anlæg og installationer, som er mere komplicerede end bare lige, at styre. Her kan være talte om fremdrivningsmotorer, automatik og sikkerhedssystemer.

  • Til lands er der nogle flere muligheder som maskinmester, og det vil typisk udfolde sig i virksomheder, hvor efterspørgslen er høj. Det kan eksempelvis være med udgangspunkt i kraftværker, forlystelsesparker, fjernevarmeanlæg, hospitaler, bygge- og anlægsvirksomheder og mange flere!

Der er så at sige mange muligheder. Vil du vide hvad en maskinmester laver? Sådan i lidt mere specifikke termer og konkrete opgaver, kan du med fordel læse videre om det.

Uddannelsen

Selve uddannelsen til maskinmester kan læses i Lyngby, Slagelse, Holbæk, Næstved, Kalundborg og sågar på Grønland, og er opbygget først ved en praktisk og teoretisk viden omkring håndværket relevant for en maskinmester. Der skiftes mellem undervisning og praktik på første forløb, hvor andet forløb er noget mere undervisnings- og projektpræget.