Kan man få udført akupunktur, hvis man er under 18 år?

Har du gjort dig tanker om at få udført akupunktur? Men er du i tvivl om, hvorvidt det kan lade sig gøre, fordi du er under 18 år? I så fald kan du glæde dig over, at det sagtens kan lade sig gøre, men det kan dog ikke lade sig gøre på egen hånd.

Har du et ønske om at besøge en akupunktør, er det et krav, at du har en forælder eller værge med, som kan give sin accept. Det er et krav, da du ikke er 18 år gammel, og derfor heller ikke er myndig.

Mange har blot en forælder med

En stor del af de personer, der er under 18 år, som har et ønske om at få udført akupunktur, har blot en forælder med. Dermed kan enten mor eller far sige god for behandlingen. Når det er gjort, er der ikke længere problemer med, at du ikke er myndig.

Du har derfor ikke nogen grund til at være bekymret for, at det faktum, at du ikke er fyldt 18 år, kan resultere i, at akupunktur er helt udelukket. Det er det nemlig ikke, men det har dog sine begrænsninger, at du ikke er myndig endnu.

Tal med dine forældre om det

Såfremt du har et ønske om at prøve akupunktur, er det en god idé at starte med at tale med dine forældre om det. I og med, at det er et krav, at du har deres accept, er du nødt til at have en dialog med dem om det.

Hvis det viser sig, at dine forældre ikke er meget for idéen, er du nødt til at acceptere dette. Når du er fyldt 18 år, er det dog ikke længere et problem. Her vil du nemlig være myndig, hvis du selv kan træffe din beslutning om dette.

Akupunktur kan udføres på personer i alle aldre

Det er naturligvis vigtigt at nævne, at akupunktur er noget, der kan udføres på personer i alle aldre. Det er derfor ikke en hindring, at du ikke er fyldt 18 år, andet end det faktum, at det kræver dine forældres accept.

Af samme grund skal du heller ikke betvivle, hvorvidt det vil have en anderledes effekt, fordi du er teenager. Slutteligt er det vigtigt at understrege, at det ikke er noget, man får en effekt af ved første behandling. Derimod kræver det ofte 4-5 behandlinger.