Tips til at få dit barn til at bruge cykelhjelm

Det kan sommetider være en kamp at få dit barn til at bruge cykelhjelm. Men når dit barn skal cykle, er det vigtigt, at han eller hun har cykelhjelm på. Hvis du har svært ved at få dit barn til at tage cykelhjelmen på, finder du gode råd her.

Få dit barn til at køre med cykelhjelm

  • Snak om trafikken og diverse farer i trafikken

Det er helt bestemt en god idé, at du bruger tid på at snakke om trafikken og diverse farer i trafikken med dit barn. Falder dit barn på cyklen, eller sker der et uheld, kan det have store konsekvenser, hvis dit barn ikke har en cykelhjelm på. Det er netop derfor, at det er så vigtigt at bruge cykelhjelmen hver gang, at den smarte børnecykel bliver fundet frem.

  • Vælg en cykelhjelm sammen med dit barn

Har du blot valgt en cykelhjelm online eller nede i butikken, og nægter dit barn at tage den på? Det kan muligvis være en fordel at vælge en cykelhjelm sammen med dit barn. Hvis dit barn har indflydelse på valget, kan det være, at han eller hun får langt mere lyst til at bruge den. Kan barnet godt lide hjelmen, vil det uden tvivl være nemmere for dig at få dit barn til at tage den på. Selvfølgelig skal du ikke gå på kompromis med cykelhjelmens kvalitet selvom, at du lader dit barn være med til at vælge.

  • Brug selv cykelhjelm

En af de ting, der kan hjælpe et barn med at bruge en cykelhjelm, er, hvis du også selv bruger en hjelm. Du er dit barns forbillede, så mor og far bør ligeledes cykle med cykelhjelm.