Sådan bliver du klar til en weekend på festival

Den helt perfekte tur på festival kræver, at du har sørget for, at alt er planlagt på forhånd. Skal du feste igennem i en hel weekend, er der nemlig mange ting, der skal pakkes og måske anskaffes. I denne artikel vil du kunne læse mere om, hvad du har brug for, hvis du vil have den perfekte tur på festival.

Anskaf dig den rigtige størrelse festivaltelt

En weekend på festival kræver alt fra en god sovepose, til et sted at slå røven i sædet samt et godt festivaltelt. Først og fremmest skal du have anskaffet dig et telt. Du kan finde det helt perfekte telt hos Festivalshoppen. Størrelsen afhænger af hvor mange personer, der skal overnatte i teltet. De mest populære størrelser er:

  • 2 personers telt
  • 3 personers telt
  • 4 personers telt
  • 6 personers telt

Der er altså rig mulighed for at finde et telt til dig og alle vennerne. Tager I 8 personer afsted, kan I eksempelvis blot dele jer i to 4 personers telte.

koncert

Tre typer af festivaltelte

Der er tre typer af telte, der typisk anvendes til festivaler. Disse går under navnene:

  • Pop up telt
  • Gruppetelt
  • Iglo telt

Pop up telt

Pop up telte er ekstremt populære, og det er der en helt særlig grund til. Det er det absolut nemmeste telt, du kan vælge. Med et pop up telt skal du nemlig ikke døje med at samle stænger, trække teltdug over osv. Du sparer for en masse tid og besvær med at slå teltet op. Dette pop up telt slår nemlig sig selv op! Din eneste opgave er at fæstne det med barduner og pløkker, så det ikke tager på en impulsiv flyvetur. Vil du gerne bare have placeret teltet og i gang med at feste, er et pop up telt et oplagt valg.

Gruppetelt

Et gruppetelt kræver en lille smule mere at slå op end et pop up telt. Her skal der nogle få stænger til grundet teltets størrelse. Et gruppetelt er typisk inddelt med sovekabiner til tre personer. Er teltet beregnet til seks personer, vil der derfor være to sovekabiner, hvor der vil være tre sovekabiner til et telt til ni personer. Et gruppetelt har også den fordel, at det ud over de adskilte sovekabiner har et fællesrum. Dette er perfekt til at sidde og hygge sig på klapstole om aftenen, mens man snakker og hygger.

Iglo telt

Et iglo telt er det klassiske telt, der skråner opad fra alle sider og danner en lille hule. Denne type passer typisk til en til fire personer. Teltet er ret populært, da det ikke fylder ret meget, når det er pakket sammen, og ikke vejer særlig meget, når det transporteres rundt.

Festivaltilbehør

Det vil desuden være smart at få fat i en billig festivalstol, der kan klappes op, så du kan komme til at sidde ned. Husk også en god og varm sovepose og eventuelt en luftmadras, så du kan få en så god søvn, som det er muligt at få på en festival.