Sådan forbereder du dig til din første landskamp

Er det i år, du endelig skal til din første landskamp – eller blot en af dine første? Det kan være ganske overvældende at blive kastet ind på tribunen blandt entusiastiske fodboldfans. Måske var din første landskamp en hektisk oplevelse, men det behøver den næste ikke at blive!

Læs med her, hvor du får tips til, hvordan du bedst forbereder dig til din første landskamp!

Følg traditionerne

Danskerne elsker traditioner, og særligt i fodboldens verden er traditioner stærkt forbundet til kampene. Blandt de største af traditionerne hører påklædningen. Til en landskamp bør du investere i en landsholdstrøje. Denne symboliserer dansk sammenhold og patriotisme, og på tribunen vil du med det samme være en del af det fællesskab, der hepper på den danske sejr.

Du vil også opleve, at der er ganske meget andet udstyr, de danske fans tager med sig. Du kan give den ekstra gas og male Dannebrog på kinderne, købe den velkendte klaphat eller bringe et Danmarks flag med til kampen.

Når du ikke har flaget i hænderne, hviler en øl i plastikkrus der nok i stedet. Øl er en væsentlig del af fodboldkampen for mange fans – men en fodboldkamp kan være mindst lige så fantastisk med vand eller sodavand i hånden. Sørg under alle omstændigheder for at holde dig godt hydreret med vand.

Tag vennerne med

Det er langt sjovere at se en kamp i et lag, man har det godt med. Tag vennerne med ind for at se kampen. Måske har nogen af dem været til landskamp før, som du derfor vil kunne læne dig op ad. Hjælp hinanden med at skaffe billetter.

Er landskampen langt fra, hvor I bor, skal I sørge for at have planlagt både ud- og hjemrejse, inden I tager afsted.

Glæd jer til et år med spændende landskampe, og EM-kvalifikationer!